97 views

У Тернополі встановили рекорд, приготувавши тонну бограчу

У Тернополі варили просто неба старовинну закарпатсько-угорську страву – бограч.

За п’ять годин приготували 1001 літр і встановили міський рекорд.

Бограчем вирішили здивувати гостей цьогорічного гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама» місцеві ресторатори.

Страву за давнім рецептом готували кухарі із Закарпаття. Кухар із Мукачевого Іван Паб зізнався, що бограч він готує вже 30 років, проте в такому великому казані – вперше.

Кулінарне досягнення поповнило місцеву книгу рекордів.

Сертифікат про встановлення рекорду «Найбільша кількість бограчу в одному казані в історії Тернополя і Тернопільщини» організаторам – ГО «Гільдія рестораторів Тернопільщини» – вручив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Мешканці й гості фестивалю не лише дивилися, як готують страву, але й змогли її скуштувати. Одразу після приготування рекордний бограч роздали всім охочим.

Нагадаємо, торік у рамках фестивалю «Тернопільська брама» було встановлено рекорд «Найбільша кількість журека в одному казані в історії Тернополя і Тернопільщини».

Джерело: IA ZIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.